Udbyder: Hans Tørsleff Managemet Systems
Kursus: Microsoft Project - Lær at planlægge med ressoucer
Beskrivelse:

Microsoft Project - Lær at planlægge med ressoucer

Er du projektleder, eller ønsker du en grundig indføring i Microsoft Project, så tilbyder vi 5 kursusmoduler, som alle er af en dags varighed. Du kan selv kan sammensætte dem, som du ønsker.

Kurserne i Microsoft Project bliver afholdt af erfarne instruktører, der har anvendt værktøjet i praksis. Vi er certificerede til at kunne tildele PDU'er efter gennemført kursus, så du kan bruge Projectundervisningen til at vedligeholde din PMP-certificering.

Kurserne kan også bruges til at opnå Microsofts certificering i Microsoft Project, hvis du vil vide mere så ring på 7020 0816.


Modul 2

RESSOURCEPLANLÆGNING OG OPFØLGNING

Formål med kurset:
Målet med kurset er at lære kursisten at sætte medarbejdere på opgaver i projekter, endvidere lærer kursisten at løse ressourcekonflikter og overbookningproblemer. Endvidere vises, hvordan man følger op på aktiviteter og timeforbrug og omkostninger. Endelig lærer deltageren at tilrettelægge og gennemføre en statusrapportering.

Indhold:
Kursisten lærer at allokere ressourcer (sætte medarbejdere på opgaver) efter forskellige metoder til aktiviteter af forskellig typer.

Den omkostningsmæssige del af projektet bliver også gennemgået, og kursisten lærer, hvordan man kan knytte forskellige omkostninger til forskellige terminer og projektperioder.

Løsning af ressourcekonflikter er en væsentlig del af ressourcestyringen, vi gennemgår, hvordan Project kan opstille forskellige løsningsforslag.

Den sidste halvdel af kurset drejer sig om opfølgning på ressourcer og omkostninger. Vi viser, hvordan planer kan opdateres efter forskellige strategier og ser på, hvordan Project kan vise konsekvensen af en given fremdriftsrapportering. Opdateringerne omfatter start og sluttid, ressourceforbrug typisk timeforbrug- og omkostninger.

Kurset afsluttes med en gennemgang af de rapporteringsmuligheder, der findes i Project, og kursisterne kommer til at arbejde med en rapporteringsplan for testprojektet, der anvendes som gennemgående eksempel.

 • Oprettelse af ressourcepulje
 • Allokering af ressourcer
 • Allokering af ressourcer til forskellige aktivitetstyper
 • Tilknytning af omkostninger til en projektplan og til terminer
 • Løsning af ressourcekonflikter ud fra forskellige strategier
 • Forberedelse til projektopfølgning med oprindelig plan og budget
 • Fremdriftsmelding på tid, ressourcer og omkostninger
 • Løsning af ressourcekonflikter i det opdaterede projekt
 • Den optjente værdi af det opdaterede projekt
 • Rapportering på forbruget af ressourcer og omkostninger
 • Rapportering via opfølgningsganttkort

 • Resultat:
  Deltageren får en dyb indsigt i Project og bliver i stand til at planlægge ressourcer og omkostninger og kan udregne projektets cashflow. Endelig kan kursisten efter kurset gennemføre en opdatering af ressourcer og omkostninger.

  Forudsætninger:
  Grundlæggende viden om Microsoft Project, svarende til det, der bliver gennemgået på modul 1. Det er ikke obligatorisk, at man har gennemgået modul 1, men det er en fordel.

  PDU Point:
  På dette kursus optjener man 7 PDU.

  Varighed:
  1 kursusdag


  Profil:

  Hans Tørsleff management systems er Danmarks ældste Microsoft Project Partner. Vi har igennem de sidste 16 år leveret mere end 400 IT baserede Projektstyringssystemer til ind og udland. Vore kompetencer dækker alt indenfor Project management software, projektkonsulenter, implementeringskonsulenter, udvikling og rådgivning, desuden har vi specialiseret os i at levere færdige koncepter indholdene standard software eller standard opsætninger, der er branchespecifik, bl.a. inden for forsvaret, farmaceutisk industri, byggebranchen, produktion, boligselskaber og IT firmaer - alle med den fællesnævner, at de har med projekter, timer eller sager at gøre.

  Vort firma har arbejdet med Microsoft i mere end 13 år og er i dag Gold Partner, EMEA Office Partner og Manage Partner inden for Microsoft Project i Danmark. Vore konsulenter er alle certificerede inden for PMI og Microsoft, afhængigt af hvor i organisationen man er placeret. Vi er 15 personer, som alle er geografisk placeret i København.